OFFICIEEL: KV Mechelen legt de sportieve sleutels in handen van beslagen Matthys

OFFICIEEL: KV Mechelen legt de sportieve sleutels in handen van beslagen Matthys

09-11-2022 15:14
1

Wat dinsdag al in de lucht hing, is nu bevestigd door KV Mechelen: Tim Matthys zal er vanaf nu de rol van sportief directeur vervullen. De 38-jarige oud-aanvaller komt over van RSC Anderlecht en volgt Tom Caluwé op.

Caluwé ruilde KV Mechelen aan het begin van vorige maand in voor Club Brugge, waardoor geel-rood op zoek moest naar een opvolger. Die luistert naar de naam van Matthys. Als gewezen speler van Malinwa is de link tussen beide partijen niet ver te zoeken. Vijf jaar lang gaf Matthys het beste van zichzelf uit Achter De Kazerne. Nadien ging hij als scout aan de slag bij KAA Gent en Anderlecht.

Bij die laatste was hij tot voor kort actief, maar voelde hij zich naar eigen zeggen niet helemaal meer op zijn gemak. Als sportief directeur wacht hem nu een mooie uitdaging bij KV Mechelen. Hij krijgt er wel grote schoenen om te vullen, want de voorbije jaren vervulde Caluwé die rol met verve. Met een vrij klein budget slaagde hij er geregeld in om talentvolle, overwegend Belgische spelers in huis te halen met een meerwaarde.