Club Brugge kan temperamentvolle Stijnen verwachten: “Nerveus wrak langs de kant”

Club Brugge kan temperamentvolle Stijnen verwachten: “Nerveus wrak langs de kant”

09-11-2022 09:14
4

Na een spraakmakende carrière als doelman van Club Brugge en de Rode Duivels is Stijn Stijnen coach geworden. Hij heeft naar eigen zeggen een redelijk temperament. Een manier van coachen dat zijn spelers wel bevalt.

Stijnen begon bij Patro Maasmechelen als sportief directeur, uiteindelijk werd de doelman T1 bij de club. “Tijdens de wedstrijden is hij een nerveus wrak, hij kan niet stilzitten op de bank", zegt Mathieu Cornet, zijn vroegere speler bij Maasmechelen. “Hij zet de scheidsrechters en de tegenstander onder druk. Maar buiten het veld is hij een ander persoon”, getuigt Cornet in DH Sport.

Ook tijdens zijn carrière had Stijnen een redelijk temperament. Die vurigheid zorgde ervoor dat hij maar liefst vier keer van het veld gestuurd werd als doelman. De competitieve kant van de voormalige doelman neemt het dan gewoon over. "In feite leeft hij zijn wedstrijden ten volle”, voegt Jordi Belin toe, de doelman van de afgelopen vijf jaar bij Patro. Hij doet alles om te winnen en heeft ondertussen ook een paar uitsluitingen op zijn conto. "Het is waar, maar hij maakt vaak grote gebaren op de bank. De scheidsrechter vat het persoonlijk op, maar hij schreeuwt vooral tegen zijn spelers."

Stijnen heeft het al altijd in zijn spel gehad. Ook als trainer neemt de vurigheid het soms over. “Hij was erg hard voor me in het begin," zegt Belin. “Maar toen we de titel wonnen, kwam hij naar me toe. Hij vertelde me dat ik veel had bijgedragen aan de goede prestaties van de verdediging. Dat hij trots op me was. Stijn, hij feliciteert je niet na elke goede wedstrijd. Maar hier stelde hij zich open en dat raakte me”, besluit de verdediger van Patro.