Custovic schiet erg wild om zich heen: Ik ben gedegouteerd door de arbitrage

Custovic schiet erg wild om zich heen: "Ik ben gedegouteerd door de arbitrage"

07-11-2022 11:31
3

KV Kortrijk heeft een nieuwe dreun gekregen in de degradatiestrijd. In een zespuntenmatch tegen KV Oostende beten de troepen van Adnan Custovic in het zand: 3-1. Na afloop van die ontgoochelende pot brieste de KVK-trainer dan maar richting de wedstrijdleiding.

Na een zwakke start, met een vroege achterstand tot gevolg, trachtte Kortrijk zich te herpakken. "Nadien knokten we terug, maar deed de scheidsrechter ons de das om. Ik ben gedegouteerd door de arbitrage", haalt Custovic hard uit bij Het Laatste Nieuws. Drie cruciale fases zijn bij hem in het verkeerde keelgat geschoten, te beginnen met de uitsluiting van Habib Keita. De middenvelder pakte twee maal geel door evenveel drieste tackles, maar dat zag Custovic anders. "Ik vond het geen rode kaart voor Habib Keita. Dezelfde scheidsrechter gaf in de thuiswedstrijd tegen Westerlo ook al een rode kaart aan Gueye."

Ook na de rust moest Custovic zijn frustratie verbijten. Met een mannetje minder leek er een gouden kans uit de lucht te vallen toen Wim Smet naar de stip wees na een erg lichte duw op Felipe Avenatti. De VAR floot hem echter terug. "De scheidsrechter en de VAR stonden opnieuw niet aan onze kant. De scheidsrechter fluit een strafschop na een overtreding op Avenatti, maar de VAR houdt hem tegen. Ik begrijp dat niet, want voor mij is het duidelijk dat Avenatti in de sandwich wordt genomen", is Custovic het opnieuw niet eens met de genomen beslissing.

En nog was de Bosniër niet uitgeraasd. "Enkele minuten later hadden we nog een elfmeter moeten krijgen. Watanabe wordt aangelopen in de rug, maar de scheidsrechter laat gewoon doorspelen", haalt hij een derde voorbeeld aan. Als uitsmijter geeft Custovic nog aan dat het niet uitsluitend de schuld van de arbitrage was. "Uiteraard hebben we ook zelf fouten gemaakt, maar we kwamen wel tot kansen."