Oostende speelt met vuur aan zee, maar Thalhammer kent geslaagd debuut tegen KVK

Oostende speelt met vuur aan zee, maar Thalhammer kent geslaagd debuut tegen KVK

06-11-2022 22:54
7

Dominik Thalhammer heeft zijn entree bij KV Oostende niet gemist, al hing dat aan een zijden draadje. Tegen KV Kortrijk lieten De Kustboys het na om hun voorsprong verder uit te diepen, waardoor het op het einde ei zo na een blauwtje liep. Uiteindelijk sleepten ze de volle buit evenwel binnen: 2-1.

Het West-Vlaamse streekduel situeerde zich in de kelder van het klassement: voor aanvang van de pot stond KVO net boven de rode streep, KVK net eronder. Beide ploegen hadden bovendien een bewogen week achter de rug. Het Oostendse bestuur zette Yves Vanderhaeghe op straat, terwijl Adnan Custovic woelwater Didier Lamkel Zé uit de selectie weerde.

De partij ging voortvarend van start. Kenny Rocha opende de debatten met een knap vluchtschot. Het bleek de prelude voor een vroege 1-0. Bij een vrije trap ging het muurtje Kortrijkzanen kinderlijk open, waar Fraser Hornby dankbaar gebruik van maakte. Tekenend voor de bezoekers, die stroef uit de startblokken waren geschoten. Groot was dan ook de verbazing toen de bordjes na een kwartier weer in evenwicht hingen. Massimo Bruno maakte zijn eerste in loondienst voor rood-wit door raak te schieten na een knappe opbouw. 

Na die 1-1 leek Kortrijk geleidelijk aan over te nemen. Billal Messaoudi zette dat het best in de verf, maar zijn pegel plofte via Dillon Phillips op de lat. Meteen daarna volgde een ijskoude douche. Habib Keita pakte een overbodige tweede gele kaart en dus moest KVK nog een uur met z'n tienen verder. Vanwege te veel slordigheden slaagde Oostende er voor de pauze echter niet meer in om daarvan te profiteren.

Lang spannend
Na de pauze wilden de mannen van Thalhammer de bakens verzetten. Cameron McGeehan werd eerst nog gestuit, maar had even later wél geluk. Een bal op de paal van Hornby belandde in zijn voeten, waardoor de Brit er van dichtbij 2-1 van kon maken. Op zoek gaan naar de verlossende 3-1 was de opdracht, maar de thuisploeg liet enkele wenkende kansen onbenut. Onder meer Hornby was bij verschillende aanvallen de schlemiel.

Zo bood KVO de kans aan De Kerels om in de wedstrijd te blijven. Scheidsrechter Wim Smet dacht een handje te helpen door naar de stip te wijzen, maar de VAR floot hem terug. Toch speelde Oostende ook zelf met vuur. Vooral Tsuyoshi Watanabe had de 2-2 moeten maken. Eerst kopte hij vrijstaand over, nadien verprutste hij een één-tegen-één-situatie met Phillips na een puike pass van Dylan Mbayo. In minuut 96 nam McGeehan eindelijk alle twijfels weg met de 3-1. Daardoor boekt KVO een gouden driepunter bij het debuut van Thalhammer. De kustploeg staat nu op zeventien punten en is over KAS Eupen gewipt. Kortrijk blijft hangen op plek zestien met twaalf stuks.