Vanhaezebrouck haalt zijn gram bij KAA Gent: 'De kritiek was onterecht'

Vanhaezebrouck haalt zijn gram bij KAA Gent: 'De kritiek was onterecht'

06-11-2022 18:44
8

Na de 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Club Brugge stond er achteraf uiteraard een tevreden Hein Vanhaezebrouk de pers te woord. De coach van KAA Gent zag ook hoe de Buffalo's weinig problemen kenden met de bezoekers uit Brugge.

"De mannen waren fysiek indrukwekkend tegen Club", aldus Vanhaezebrouck bij Sporza. "Ik blijf het zeggen: op dat vlak werken we goed. Vandaag hebben we op een ideale manier getoond waar we staan na onze Europese kwalificatie", klinkt het.

Gent kreeg dit seizoen al flink wat kritiek, maar die was volgens Vanhaezebrouck helemaal onterecht. "Mijn spelers zijn het gewend om van de media kritiek te ontvangen, maar nu werd hen ook uit andere hoeken een gebrek aan drive verweten. Het was voor hen een prikkel dat ze zo zijn aangepakt. Dat was niet correct, dus hebben ze vandaag gereageerd", geeft hij aan.

De Buffalo's zitten ook met een bijzonder druk programma, maar dat was er tegen Club Brugge niet aan te zien. "Vanmiddag was onze elfde wedstrijd in zes weken. Club heeft die kwantiteit natuurlijk ook gehad, maar wij hadden iets minder herstel. Gelukkig zorgde onze snelle kwalificatie dat we het laatste halfuur niet meer vol moesten gaan", besluit Vanhaezebrouck.