Union sleept in de extra tijd alsnog een punt uit de brand tegen Westerlo

06-11-2022 17:53 Laatste update: 17:55
8

Zondag hebben Union en Westerlo de punten gedeeld. In het Dudenpark leek de promovendus op weg naar een overwinning, maar in de extra tijd kwam de thuisploeg alsnog op 1-1.

Donderdag verloor Union zijn ongeslagen status in de Europa League. Zondag hoopte het de 0-1 nederlaag tegen Union Berlin te vergeten met een overwinning tegen Westerlo. De promovendus had natuurlijk evenwel geen zin om mee te werken aan dat idee. Bij Union kwamen Boniface, Van der Heyden en Lapoussin terug in de ploeg. Na de 2-3 zege tegen STVV wijzigde De Roeck zijn ploeg op vier plaatsen. Fixelles (ex-Union), Jordanov, Seigers en Vaesen mochten zich bewijzen van hun trainer.

De eerste kans van de match was voor de thuisploeg, maar Westerlo liet zich niet doen. De bezoekers dreigeden met pogingen van Fixelles en Foster. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Union beter in de match, maar Bolat vaak aan het werk zetten, zat er niet in. In het Dudenpark leken we af te stevenen op een brilscore aan de rust, maar dat was zonder Foster gerekend. Met zijn snelheid maakte hij het verschil en de Zuid-Afrikaan tekende tegen Union voor zijn zesde goal van het seizoen.

De thuisploeg wilde na de rust de nederlaag vermijden, maar de bal tussen de palen krijgen, was lang een probleem. Union kon ook niet profiteren toen Bolat naast de bal sloeg. Op het uur werd de match even stilgelegd vanwege geel en blauw-vuurwerk van de Union-fans. Nadien bracht De Roeck Puertas en Adingra tussen de lijnen. Union drong almaar meer aan. Westerlo loerde op de counter, maar kon de match niet in een definitieve plooi leggen. In de extra tijd kreeg Union toch wat het verdiende. Nilsson zorgde voor de 1-1 eindstand.