Keeperstrainer blikt terug op ontslag bij Anderlecht: Stond te dicht bij Mazzu

Keeperstrainer blikt terug op ontslag bij Anderlecht: "Stond te dicht bij Mazzu"

05-11-2022 23:46
10

RSCAnderlecht na bijna twee weken geleden afscheid van coach Felice Mazzu. Niet alleen de trainer werd ontslagen, ook doelmannentrainer Laurent Deraedt werd bedankt voor bewezen diensten. Als enige samen met Mazzu.

In een gesprek met Het Laatste Nieuws blikte hij nog eens terug op zijn vertrek bij Anderlecht. "Ik ga niet zeggen dat het momenteel makkelijk is voor mij, maar het heeft geen zin om in die negativiteit te blijven hangen", geeft hij aan.

Het ontslag is alleszins moeilijk te verteren. Zeker omdat hij de enige is die, samen met Mazzu, moest vertrekken. De andere stafleden bleven wel aan boord. "Dat begreep ik niet goed, want vóór de verliespartijen tegen Zulte Waregem en Standard waren onze defensieve statistieken best goed", legt hij uit.

Al denkt Deraedt dat een andere reden meespeelde. "Blijkbaar vond de voorzitter dat ik erg close was met Felice. Dat heeft ook een rol gespeeld in de beslissing om mij te ontslaan. Ik val nu van heel erg hoog. En er zijn nog veel onbeantwoorde vragen", zucht hij.

Toekomst
Waar de toekomst van Deraedt nu ligt is onduidelijk. Aan een nieuwe uitdaging denkt hij voorlopig nog niet. "Eerst moet ik even herbronnen", besluit de trainer die in het verleden nog actief was bij Union, RE Virton, UR Namur, Kadji Sports, JS Tamines en RFC Bioul 81.