Nieuwe marktwaardes: Club Brugge heerst, Onuachu gedeeld op nummer twee

Nieuwe marktwaardes: Club Brugge heerst, Onuachu gedeeld op nummer twee

05-11-2022 10:47 Laatste update: 11:16
54

De nieuwe martkwaardes van de Duitse datawebsite Transfermarkt zijn bekendgemaakt. Deze keer werd ook de Jupiler Pro League onder handen genomen. Club Brugge heerst, zoals verwacht, in het lijstje van duurste spelers.

Zo staat Andreas Skov Olsen op nummer één met een marktwaarde van twintig miljoen euro (stijging van vijf miljoen euro). Paul Onuachu staat op een gedeelde plek twee met vijftien miljoen euro (één miljoen euro gestegen) samen met Hans Vanaken en Noa Lang. Beide spelers zagen hun marktwaarde wel dalen met respectievelijk één en vier miljoen euro.

Verder zien we in de top tien ook nieuwelingen Ferran Jutgla en Raphael Onyedika. De eerste Anderlecht-speler in het lijstje is Fabio Silva op plek zeven. Zijn marktwaarde daalde van vijftien miljoen euro naar dertien. De eerste Antwerp-speler is Calvin Stengs met een waarde van elf miljoen euro, een daling van drie miljoen. Zoals eerder al gezegd spant Club Brugge de kroon met een totale waarde van 184,2 miljoen euro, dat is het hoogste ooit.

Overigens komt de grootste stijging op naam van Abakar Sylla. De jonge verdediger klom van 1,5 miljoen euro naar negen miljoen. De grootste verliezer is dan weer Anderlecht. De totale teamwaarde daalde met maar liefst 7,4 miljoen euro en telt nu 91,95 miljoen euro.

Top 10 spelers:

1.      Andreas Skov Olsen (Club Brugge) – 20 miljoen euro
2.      Paul Onuachu (KRC Genk) – 15 miljoen euro
3.      Hans Vanaken (Club Brugge) – 15 miljoen euro
4.      Noa Lang (Club Brugge) – 15 miljoen euro
5.      Ferran Jutgla (Club Brugge) – 14 miljoen euro
6.      Raphael Onyedika (Club Brugge) – 13 miljoen euro
7.      Fabio Silva (Anderlecht) – 13 miljoen euro
8.      Roman Yaremchuk (Club Brugge) – 12 miljoen euro
9.      Tajon Buchanan (Club Brugge) – 12 miljoen euro
10.   Calvin Stengs (Antwerp)  - 11 miljoen euro

De volledige spelerslijst.

De volledige clublijst.