Rangers schakelde Union uit, maar is nu slechtste Champions League-deelnemer ooit

Rangers schakelde Union uit, maar is nu slechtste Champions League-deelnemer ooit

02-11-2022 08:44
3

In de voorrondes van de Champions League schakelde Rangers Union uit, maar voor de Schotten werd de groepsfase geen pretje. Ze verloren hun zes duels. Dinsdag ging het met 1-3 de boot in tegen Ajax, waardoor Rangers nu de boeken in verdwijnt als de slechtste Champions League-ploeg ooit. 

Door de nederlaag tegen Ajax is Rangers de slechtst presterende ploeg ooit in de Champions League, met nul punten en een doelsaldo van -20. "Natuurlijk doet dat pijn. Het zijn feiten en kun je verder niks aan doen. Het is voor ons natuurlijk niet goed. Dit seizoen is heel leerzaam geweest en we doen er alles aan om volgend jaar weer op dit niveau te spelen. Dan moeten we het beter doen, met alle ervaring die we dit seizoen hebben opgedaan", aldus trainer Giovanni van Bronckhorst bij Ziggo Sports. 

Dinamo Zagreb zal waarschijnlijk wel blij zijn met de nederlaag van Rangers. De Kroaten geven immers hun eretitel uit 2012/2013 af aan de Schotten. Tot dinsdag was Dinamo Zagreb de club met het pijnlijke record. De Kroaten eindigden de groepsfase met nul punten en een doelpuntensaldo van -19. 

Rangers was dinsdag dus opnieuw kansloos. Ditmaal was Ajax te sterk. "Je ziet het verschil in deze wedstrijd, met name in fitheid", aldus Van Bronckhorst. "We willen Ajax onder druk zetten, maar op sommige momenten zag ik toch dat de energie minder was bij mijn spelers. Het verschil met Ajax daarin was groot. Voetballend gezien was het verschil er ook."

Vervolgens legt Van Bronckhorst uit hoe het kan dat Ajax fitter is. "Wij hebben de laatste weken last van veel blessures. Ajax heeft ook niet gespeeld in het weekend, wij wel. Dat verschil zag je wel. Zeker in de Champions League, waar je al top moet zijn om überhaupt kans te maken op een resultaat."