PSG-ster Neymar niet meer vervolgd voor transfersom bij overstap naar Barcelona

PSG-ster Neymar niet meer vervolgd voor transfersom bij overstap naar Barcelona

28-10-2022 15:00 Laatste update: 15:57

Goed nieuws voor Neymar: de Braziliaanse superster wordt officieel niet vervolgd voor een fraudezaak met betrekking tot zijn transfer van Santos naar FC Barcelona.

De Spaanse aanklager heeft de beschuldigingen die eerder richting Neymar werden gedaan weer ingetrokken. Oorspronkelijk werd er een boete van tien miljoen euro geëist en een twee jaar durende gevangenisstraf. Een investeringsmaatschappij had de rechtszaak aangespannen tegen de Braziliaan, omdat er geknoeid zou zijn met het transferbedrag bij overstap van Santos naar Barça. Er zouden veel meer miljoenen zijn overgemaakt van de Catalanen naar een bedrijf waar de vader van Neymar de eigenaar is.

Neymar was er al redelijk zeker van dat hij niet de cel in hoefde. In de Spaanse rechtsgang is een gevangenisstraf onder de twee jaar in veel gevallen voorwaardelijk bij de eerste veroordeling. De rechtszaak was ook aangespannen tegen voormalig Barcelona-voorzitter Josep Bartomeu. Die stortte FC Barcelona ver in de schulden, maar voor deze beschuldiging werd ook hij vrijgesproken.