Antwerpse T2 meteen enthousiast toen Overmars belde: Antwerp is topclub is spe

Antwerpse T2 meteen enthousiast toen Overmars belde: "Antwerp is topclub is spe"

28-10-2022 14:00

John Stegeman is bij Royal Antwerp FC de rechterhand van Mark Van Bommel. De Nederlandse T2 geniet volop bij The Great Old en was meteen enthousiast toen hij gecontacteerd werd door Marc Overmars.

Stegeman noemt het ambitieuze Antwerp 'een topclub in spe'. "Klein Feyenoord, groot Go Ahead Eagles", liet hij optekenen bij De Stentor. "Zo, wat een passie stralen ze hier uit. Echt een orkaan van geluid. Maar goed, we zitten hier dan ook in een havenstad. Die mentaliteit zie je duidelijk terug op de tribune."

In Nederland stond Stegeman al als hoofdcoach onder contract, maar nu is hij assistent-trainer is. Dat voelt voor hem niet als een stap terug. "Vanuit het buitenland had ik verschillende aanbiedingen om op het hoogste niveau als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Maar dat was onderkant. Dat is Antwerp niet. Dit is een topclub in spe. Vandaar ook dat ik meteen enthousiast was toen Marc Overmars me belde."

Samen met Andries Ulderink en Jürgen Dirckx moet Stegeman de hoofdtrainer, Van Bommel, bijstaan. "Ik noem mezelf liever gewoon voetbaltrainer. Je doet het namelijk met elkaar, als team", vertelde Stegeman. Mediaverplichtingen na de wedstrijd heeft de Nederlander niet meer. "Dat is toch heerlijk? Hoofdtrainer zijn heeft veel mooie dingen, maar ook minder prettige. Wanneer het minder gaat, ben jij de pineut."