Boonen openhartig: Veel mensen weten niet van hoever ik kom

Boonen openhartig: "Veel mensen weten niet van hoever ik kom"

28-10-2022 12:16
1

Indy Boonen komt boven water bij KV Oostende. Vorig weekend scoorde hij als basispion een belangrijke goal tegen Zulte Waregem. Een hele opluchting, want Boonen komt van ver terug. 

Boonen was maar liefst acht maanden out met een gescheurde achillespees. "Het zijn moeilijke maanden geweest", getuigt hij bij Het Belang Van Limburg. "Vorig seizoen was er die blessure en de langdurige revalidatie, maar het begin van dit seizoen was nog zwaarder. Ik was eindelijk weer fit, maar ik kreeg geen kansen meer. Zogezegd omdat ik tijd nodig had, maar naar mijn gevoel was er nog weinig vertrouwen in mij."

Boonen zat zelfs twee weken in de B-kern. "Toen heb ik echt afgezien. Acht maanden revalideren om dan te verkommeren in de B-kern (zucht). Veel mensen weten niet van hoever ik kom. Het was zo erg dat ik zelfs even heb getwijfeld of ik nog wel graag voetbalde. Elke dag trainen zonder perspectief op spelen: leuk is anders. Maar gelukkig ben ik blijven doorzetten en keihard blijven trainen. In voetbal kan het snel omdraaien."

Zaterdag krijgt Boonen alvast een flinke uitdaging, want dan gaat KV Oostende op bezoek bij Club Brugge. De Kustboys staat momenteel op een veertiende plaats in de Jupiler Pro League