Al 5.500 toeschouwers voor komst RSCA Futures: Beerschot troeft menig JPL-club af

Al 5.500 toeschouwers voor komst RSCA Futures: Beerschot troeft menig JPL-club af

27-10-2022 11:15
4

In tweede klasse is 't ook plezant! Het supporterslied wordt vaak schertsend gebruikt tegen degradatieklanten, maar er schuilt wel een grond van waarheid in. Kijk maar naar de toeschouwersaantallen bij K. Beerschot V.A. bijvoorbeeld. Komend weekend zullen op het Kiel meer fans zitten dan in heel wat stadions uit de Jupiler Pro League.

Zaterdagavond ontvangt Beerschot de RSCA Futures in de Challenger Pro League. Als De Ratten dat duel winnend afsluiten, springen ze mogelijk (voor even) naar de kop van de rangschikking. Die inzet spreekt de trouwe aanhang duidelijk aan. Ook al beleefde Beerschot vorig seizoen een desastreuze campagne op het hoogste niveau, lijken de plooien alweer glad gestreken. Liefst 5.500 kaartjes gingen de deur al uit voor de komst van de Anderlecht-beloften. En de ticketverkoop loopt nog twee dagen ...

Het zijn cijfers waar menig club uit de hoogste klasse met respect en/of jaloezie naar zal kijken. De toeschouwersaantallen van de voorbije twee speeldagen bewijzen dat glashelder. Op speeldag 13 (weliswaar een midweekse) en 14 speelden bijna alle clubs uit de JPL wel eens thuis. Sporting Charleroi (5.074), KV Kortrijk (4.800), Cercle Brugge (3.255), KV Oostende (3.033), KAS Eupen (1.720) en RFC Seraing (1.395) mochten toen minder mensen verwelkomen dan het aantal aan wie Beerschot momenteel tickets verkocht heeft. Sint-Truiden strandde eveneens op 5.500 fans, maar moet misschien ook nog in het zand bijten.