Geen leedvermaak bij Union over Mazzu: Erg om zien hoe Felice opgejaagd wild was

Geen leedvermaak bij Union over Mazzu: "Erg om zien hoe Felice opgejaagd wild was"

27-10-2022 10:40
6

Na amper vier maanden is het rijk van Felice Mazzu bij RSC Anderlecht al ten einde gekomen. Het paars-witte bestuur kon niet alles dan hem aan de deur zetten, na de schabouwelijke resultaten en de wantoestanden naast het veld. Bij die andere Brusselse trots, Union Saint-Gilloise, liep het allemaal vlotter. Van leedvermaak is in het Dudenpark echter hoegenaamd geen sprake.

Zo heeft Philippe Bormans, CEO bij Union, medelijden met de manier waarop Mazzu aangepakt is. In zijn vuistje lachen is er dan ook niet bij. "Allerminst", verzekert Bormans bij Het Belang van Limburg. "Wat er gebeurd is, is net heel jammer. Het toont de relativiteit van succes aan: vandaag ben je god, morgen een nobody." Bij Union had Mazzu nog een godenstatus vergaard door de promovendus tot vicekampioen te promoveren.

Alles kan echter verkeren. "Het is inherent aan het voetbal: daar weet je dat je ontslagen kunt worden, zeker bij een club als Anderlecht, maar ik vind het erg om te zien hoe Felice de voorbije dagen opgejaagd wild was", geeft Bormans zijn eigen visie. Volgens hem verdient Mazzu zo'n behandeling niet. Opvallend meelevend, want Anderlecht, Union en de trainer lagen in het voorseizoen nog overhoop over zijn bruuske overstap. De plooien lijken nu dus volledig glad gestreken.

Aan het vakmanschap van Mazzu moet hoe dan ook niet getwijfeld worden, beweert Bormans. "Felice is een goeie trainer, ik heb veel respect voor hem als mens. Als de storm gaan liggen is, zal ik hem wel eens contacteren. Ik ben zeker dat Felice dit te boven komt", maakt hij zich sterk.