Ronaldo keert terug in Man Utd-selectie, geblesseerde Varane ontbreekt tot WK

Ronaldo keert terug in Man Utd-selectie, geblesseerde Varane ontbreekt tot WK

26-10-2022 13:27 Laatste update: 13:38

Cristiano Ronaldo keert terug in de selectie van Manchester United voor het Europa League-duel met FC Sherriff Tiraspol komende donderdag. Raphaël Varane ontbreekt vanwege een blessure, die hem tot aan het WK aan de kant zal houden.

Ronaldo werd afgelopen weekend door Ten Hag uit de selectie gezet nadat hij nog voor het fluitsignaal de kleedkamers inliep. Dinsdag nam de oefenmeester, na een persoonlijk gesprek, hem weer in genade aan. Woensdagmiddag, daags voor het treffen met Sheriff, maakte Ten Hag op de persconferentie bekend Ronaldo weer op te nemen in de wedstrijdselectie. 

Dat geldt niet voor Varane. De Franse centrale verdediger raakte geblesseerd tijdens het duel met Chelsea afgelopen zondag (1-1). Overmand door emoties verliet hij het veld. De blessure die hij in die wedstrijd opliep houdt hem sowieso tot aan het WK in Qatar aan de kant, zo deelde Ten Hag donderdag. Het is nog niet precies duidelijk hoe ernstig de kwetsuur van de verdediger is. "We moeten zien hoe het zich gaat ontwikkelen."

Het duel tussen United en Sheriff Tiraspol begint donderdag om 21.00 uur. Het uitduel in Moldavië eindigde in een 0-2 overwinning voor de ploeg van Ten Hag. Bij een overwinning plaats United zich voor de knock-outfase van het toernooi.