Gentse selectie verraadt blessuregolf: zes mogelijke basiskrachten zijn afwezig

Gentse selectie verraadt blessuregolf: zes mogelijke basiskrachten zijn afwezig

22-10-2022 14:33
4

Na de heropleving tegen KV Mechelen (3-0) kreeg KAA Gent midweeks opnieuw een dreun te verwerken. Op het veld van Union Saint-Gilloise gingen de troepen van Hein Vanhaezebrouck met 2-0 onderuit. Bovendien vielen er een rode kaart én een blessure te noteren, wat ook haar invloed heeft op de wedstrijdselectie van dit weekend.

Via haar officiële kanalen heeft Gent haar negentien namen bekendgemaakt voor het thuisduel met RFC Seraing, dat simpelweg gewonnen moet worden. De ziekenboeg oogt echter behoorlijk vol. Liefst zes gevestigde namen moet verstek geven voor de partij. In het geval van Andreas Hanche-Olsen en Tarik Tissoudali is dat geen verrassing, want zij zijn al lang out.

Recent kwamen daar ook Alessio Castro-Montes en Darko Lemajic bij. Nu zit Vanhaezebrouck ook op de middenstrook met een personeelstekort. Zowel Julien De Sart als Elisha Owusu ontbreken namelijk. Die eerste was de voorbije wedstrijden nochtans geleidelijk aan aan de terugweg aan het timmeren, nadat hij de eerste maanden van het seizoen al moest laten schieten.

Owusu was op zijn beurt nog basiskracht in het Dudenpark. Daar bleef hij bij de rust achter in de kleedkamer. Toen had de defensieve middenvelder zich dus al geblesseerd. Michaël Ngadeu is er tegen Seraing overigens wél bij. Hij pakte een rechtstreekse rode prent tegen Union, maar een straf is voorlopig nog niet uitgesproken.