Klopp belde Gerrard op na ontslag bij Villa: 'Hoeven ons geen zorgen te maken'

Klopp belde Gerrard op na ontslag bij Villa: 'Hoeven ons geen zorgen te maken'

21-10-2022 21:12 Laatste update: 21:17
1

Jürgen Klopp heeft Steven Gerrard opgebeld nadat hij werd ontslagen bij Aston Villa. De Duitse oefenmeester wilde zijn collega even spreken, nadat de pijnlijke 3-0 nederlaag van Villa tegen Fulham woensdagavond fataal bleek. 

"We hebben vanmorgen even gebeld. We zijn er niet heel diep op ingegaan, maar ik kan me wel voorstellen dat hij teleurgesteld is. Hij had ambities en wilde veel bereiken bij Aston Villa. Het is natuurlijk jammer, maar ik denk niet dat we ons zorgen moeten maken over Stevie", aldus Klopp tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel tussen Nottingham Forest en Liverpool. 

Gerrard, die vanwege zijn legendarische status bij The Reds vaak in verband wordt gebracht met een terugkeer naar de club, klonk heel rustig en realistisch. "Het is zoals hij zelf al zei na de wedstrijd: hij kent het spelletje inmiddels lang genoeg en weet dat zulke dingen kunnen gebeuren. Dat is het leven. We krijgen allemaal wel eens een tik. Het gaat erom hoe je dan reageert. Hij komt sterk terug, geen twijfel over."

Gerrard werd woensdagavond laat ontslagen. De Engelsman, die sinds november 2021 met de scepter zwaaide bij Villa, stond al langer onder druk. Villa staat inmiddels zeventiende in de Premier League en speelt komende zondag tegen Brentford.