UEFA straf Anderlecht voor wangedrag in Londen: één wedstrijd zonder uitsupporters

UEFA straf Anderlecht voor wangedrag in Londen: één wedstrijd zonder uitsupporters

21-10-2022 17:30 Laatste update: 18:02
6

De UEFA heeft RSC Anderlecht een straf opgelegd voor het wangedrag van enkele meegereisde supporters bij de uitwedstrijd bij West Ham United. De Brusselaars zullen in de Conference League één wedstrijd op verplaatsing zonder steun moeten afwerken.

In een mededeling heeft de UEFA de strafmaat voor Anderlecht bekend gemaakt. De Europese voetbalbond legt paars-wit twee duels zonder uitsupportes op, waarvan weliswaar eentje voorwaardelijk. Als de club zich in de komende twee jaar nog eens misdraagt, treedt ook die voorwaardelijke sanctie in werking. Concreet mag Anderlecht bij het volgende uitduel in Europees verband geen tickets verkopen. Bovendien moet het ook een boete van 50.000 euro ophoesten.

Vorige week liep het mis toen Anderlecht op bezoek trok bij West Ham. Op het terrein lieten de troepen van Felice Mazzu zich eenvoudig afschepen (2-1), maar ook in het supportersvak liepen de zaken uit de hand. Zo werd er zelfs een vuurpijl in het thuisvak gegooid.

De straf betekent dat Silkeborg IF geen Brusselse stormloop hoeft te verwachten. Dat duel staat op donderdag 3 november op het programma. Als Anderlecht nog wil doorstoten naar de knock-out-fase van de Conference League, lijkt het in haar resterende twee duels toch minstens vier op zes te moeten halen. Eerst komt FCSB op bezoek, een week later wacht dus de verplaatsing naar Denemarken.