Leekens verrast met uitspraak: Rode Duivels maken nu meer kans op WK-winst

Leekens verrast met uitspraak: "Rode Duivels maken nu meer kans op WK-winst"

19-10-2022 17:01
33

Het WK staat voor de deur en binnenkort mogen de Rode Duivels weer meestrijden voor de prestigieuze titel. Daarin lijkt onze nationale ploeg één van de outsiders te gaan zijn, maar Georges Leekens gelooft volop in eindwinst.

In het verleden waren onze Rode Duivels nog de grote favoriet, maar de hoera-stemming rond de nationale ploeg is de laatste jaren wat verminderd. In 2018 haalden de Rode Duivels wel de halve finales en volgens Leekens kan de nationale ploeg nu zelfs nog beter gaan doen.

"Ik denk dat ze meer kans maken dan bij het vorige WK", verrast hij bij Sporza. "Het publiek verwacht minder en de druk zal ook minder zijn. Bovendien zal de honger om een prijs te winnen nog groter zijn dan vorig keer", geeft de voormalige bondscoach aan.

Al beseft Leekens ook dat alles dan zal moeten meezitten en we moeten rekenen op jongens als Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku. "Wij kunnen geen 2 of 3 mensen missen. De ruggengraat van het team moet op topniveau zijn", geeft hij aan.

Voor enkele Rode Duivels misschien wel het WK van de laatste kans. Zo is het nog maar de vraag of Eden Hazard, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld er op het volgende toernooi nog gaan bijzjin.