President Indonesië grijpt in: stadion van gigantische ramp gaat tegen de vlakte

President Indonesië grijpt in: stadion van gigantische ramp gaat tegen de vlakte

18-10-2022 21:00
2

Het Kanjuruhan-stadion wordt binnenkort gesloopt. In dit Indonesische voetbalstadion overleden eerder deze maand zeker 133 mensen bij een afgrijselijke ramp. Dit moet de eerste stap zijn in een toekomst zonder dergelijke incidenten. 

2 oktober 2022 liep voor de bezoekers van het duel tussen Arema FC en Persebaya Surabaya uit op een nachtmerrie. Er lagen twee factoren ten grondslag aan de ramp. Zo trad de lokale politie zeer hardhandig op, en gebruikte het traangas zonder dat het daarvoor opdracht had gekregen. 

Daarnaast heeft het stadion nauwe uitgangen. Deze stonden niet allemaal open voor de gigantische hoeveelheid supporters die op de vlucht sloegen. Om deze reden wordt het stadion, dat pas in 2004 werd geopend, gesloopt. Zo meldde de Indonesische president Joko Widodo. "We gaan het slopen en opnieuw bouwen, zodat het in de toekomst zal voldoen aan de eisen van de FIFA", blijkt uit een bericht van persbureau Reuters. Op de afbeelding bij het artikel zijn mensen te zien die hun condoleances betuigen aan de slachtoffers.