Club pakt zege in Klassieker zonder te schitteren: Dat kwam ook door Anderlecht

Club pakt zege in Klassieker zonder te schitteren: "Dat kwam ook door Anderlecht"

16-10-2022 22:32 Laatste update: 22:36
45

Club Brugge heeft haar Champions-League-kwalificatie een gepast vervolg gegeven. Op het veld van aartsrivaal RSC Anderlecht haalde de regerende landskampioen het met 0-1. Club kwam niet bijzonder vaak in problemen, maar had in de slotminuten toch weer een geweldige redding van Simon Mignolet nodig.

Zonder de Limburger zou Club waarschijnlijk slechts met één puntje in de tas huiswaarts gekeerd zijn. Opnieuw matchwinnaar, dus? "Dat zou ik niet zeggen", blijft Mignolet bescheiden bij Sporza"Ik denk dat het een moeilijke wedstrijd was. We hadden wel controle, tot aan de laatste tien minuten, waarin Anderlecht alles naar voren gooit. Dan heb ik mijn werk weer en dat heb ik goed gedaan."

Bij die erg knappe ingreep in het slot wist ook Mignolet niet volledig wat hij deed. Daardoor kan hij ook niet inschatten of de bal niet over de lijn was, zoals Anderlecht claimde. "Dat durf ik zelf ook niet zeggen. Ik val achterover en weet op dat moment niet zo goed waar ik ben. Het is wel kwestie om het niet op te geven en er vol voor te blijven gaan", vat het Brugse sluitstuk de fase samen.

Eindelijk Europees vervolg
Tot twee keer toe liep het voor Club Brugge al verkeerd af na een Europese prachtprestatie, maar die kwalijke trend mag weer even de koelkast in. "Het is zoals de coach voor aanvang van de wedstrijd zei", verwijst Mignolet naar Carl Hoefkes. "Als de groep hard werkt en alles geeft, hebben we jongens die individueel het verschil kunnen maken. Zij kunnen dan door het harde werk van de groep schijnen. Op dit moment ben ik dat. Ik ben er zeker van dat de groep er ook voor mij is wanneer ik links of rechts een foutje zou maken."

Tot slot wilde Mignolet nog even benadrukken dat het echt niet eenvoudig is om na een Europese partij enkele dagen later opnieuw te schitteren. "Als je terugkomt van Atlético, van zo'n hoogte, en je moet hier aan de bak in een wedstrijd die de voorbije jaren ook moeilijk is geweest, dan is dat niet gemakkelijk. Vooral mentaal, maar ook fysisch. Ook ik als doelman voel dat. Dan moet je matuur zijn om zo'n wedstrijd aan te pakken. En ja, het moment waarop je op voorsprong komt, dan moet je dat iets gemakkelijker uitspelen. Anderzijds kwam dat ook wel door Anderlecht, dat een goede wedstrijd speelde en vrij voetbalde", besluit Big Si.