Union zorgt weer voor knappe comeback in heerlijke pot voetbal tegen Braga

13-10-2022 20:37
32

Net zoals in de heenwedstrijd heeft Union voor een stevige comeback kunnen zorgen tegen Sporting Braga. Het stond bij de rust op een 1-3 achterstand, maar wist dat nog om te zetten in een 3-3 gelijkspel.

Union kon bij winst zich verzekeren van de volgende ronde in de Europa League, maar kreeg met Braga een tegenstander die uit was op revanche tegenover zich. De Portugezen trokken ook vol in de aanval en werden na een kwartier voetballen beloon met een doelpunt van Vitinha.

Het antwoord van Union liet niet lang op zich wachten. Niet veel later kwam die gelijkmaker er via de onvermijdbare Victor Boniface, die voor een Brussels feestje wist te zorgen.

Dat feestje werd op het half uur stopgezet nadat Vitinha na, een doelpunt met een buitenspelgeur, de Portugezen weer op voorsprong bracht. Even later leek de partij al helemaal voorbij. Braga wist de voorsprong via diezelfde Vitinha nog uit te breiden: 1-3 en de ruststand.

Een antwoord van Union kregen we al snel in de tweede helft. Via Vanzeir werd het weer 2-3 en mocht Union dan toch weer stiekem beginnen hopen op puntengewin en een nieuwe comeback. Het zorgde alleszins voor een bijzonder leuke partij, met twee ploegen die bleven zoeken naar doelpunten.

Uiteindelijk kregen we dat doelpunt ook. Na een knappe aanval wist Lapoussin met een even knappe voorzet Boniface te bedienen. De kopbal was te krachtig voor de doelman van de Portugezen. De 3-3 stond op het scorebord.

Union had de smaak te pakken en zocht naar doelpunt nummer vier. Het voetbalde kans na kans bij elkaar en duwde Braga helemaal naar achteren. Een vierde doelpunt was ook verdiend, maar kwam er niet. Ondanks alle goede intenties bleef het toch bij dat 3-3 gelijkspel.