Toen ik eind augustus bij Anderlecht arriveerde, was het complex

"Toen ik eind augustus bij Anderlecht arriveerde, was het complex"

13-10-2022 11:00
6

Amadou Diawara (25) kan zijn stempel voorlopig nog niet drukken bij Anderlecht. De middenvelder uit Guinee beseft dat zelf ook, maar zoekt nog naar zijn beste niveau. 

"Toen ik eind augustus bij Anderlecht arriveerde, was het complex", vertelt Diawara bij Het Nieuwsblad"Ik had heel lang niet gespeeld en miste matchritme. Pas op: ik zoek geen excuses. Dat balverlies tegen Leuven had nooit mogen voorvallen, ook al vroeg ik tien minuten eerder mijn vervanging aan wegens krampen. Natuurlijk was dat mentaal niet makkelijk, maar de coach praatte erover met mij en hij steunde me."

Ook tegen KV Mechelen had Diawara het moeilijk, al was de tweede helft al een stuk beter. "Ik voel dat ik fysiek beter word, maar tegen Mechelen stond ik dikwijls tegenover twee man en dat was moeilijk houdbaar. De coach heeft dan tactisch bijgeschaafd en dat rendeerde. Of we nu altijd met vier man achteraan moeten voetballen, dat moet je de trainer vragen. Mij maakt het niet uit", besluit Diawara.

Diawara heeft bij Anderlecht een contract tot de zomer van 2025 getekend. Anderlecht betaalde maar anderhalf miljoen euro voor hem, maar AS Roma houdt wel vijftig procent van de transferrechten.