Ook in Europa kan De Sart zijn wederoptreden vieren, Gent moet wel Kums missen

Ook in Europa kan De Sart zijn wederoptreden vieren, Gent moet wel Kums missen

12-10-2022 14:18
1

KAA Gent heeft uit de heenronde van haar Conference-League-groepsfase vier uit negen gesprokkeld. Geen overweldigend resultaat, waardoor puntenwinst op het veld van koploper Djurgardens IF wel eens noodzakelijk zou kunnen zijn. De selectie van Hein Vanhaezebrouck voor die belangrijke klus bevat goed en slecht nieuws.

Laat ons positief beginnen: Julien De Sart lijkt weer helemaal klaar voor de dienst. De middenvelder moest in de voorbereiding een ingreep ondergaan, waardoor hij nog geen minuut in actie kon komen voor De Buffalo's, tot afgelopen zondag. Toen mocht De Sart een klein half uurtje invallen tijdens de gezondheidswandeling bij KAS Eupen (0-4). Ook in de Conference League kan onze landgenoot nu ritme opbouwen en zijn ploegmaats proberen helpen.

Dat laatste kan niet gezegd worden van Alessio Castro-Montes, Andreas Hanche-Olsen en Sven Kums. Die laatste twee ontbraken ook al Am Kehrweg vanwege blessureleed en zijn voorlopig nog niet hersteld. Castro-Montes was op zijn beurt de pechvogel van de dag. Op een tegenaanval liep de vleugelaanvaller een scheur op in de hamstrings, waardoor hij de komende weken onbeschikbaar zal zijn. Tot slot ligt met Tarik Tissoudali uiteraard een belangrijke pion al langere tijd in de lappenmand.