Union spiegelt zich niet aan Club Brugge: We zijn wel trots dat we het goed doen

Union spiegelt zich niet aan Club Brugge: "We zijn wel trots dat we het goed doen"

12-10-2022 14:00
4

Twee Belgische clubs met negen op negen in hun Europese groepsronde, het zijn cijfers waar ons land al lang naar snakt. Naast Club Brugge doet ook Union Saint-Gilloise het uitstekend op het internationale toneel, weliswaar in de Europa League. Die lijn hoopt het donderdag door te trekken in de tweede afspraak met SC Braga.

In de heenwedstrijd leverde Union opnieuw een sterke prestatie af en wist het in extremis zelfs een 1-0-achterstand om te buigen in een 1-2-zege. Daardoor staat de vicekampioen nog steeds foutloos bovenaan haar poule. Met een nieuwe driepunter tegen Braga zou die leidersplaats niet meer in gevaar kunnen komen, maar zo ver wil Karel Geraerts nog niet doordenken. "Ik ben niet bezig met de eerste, tweede of derde plek", verzekerde de trainer op zijn perspraatje.

Voor Geraerts telt enkel het grotere plaatje. "Ik gebruik die negen op negen of mogelijke twaalf of twaalf ook niet naar de groep. En als je veel wint, kom je automatisch uit bij mooie cijfers. Maar we bereiden iets voor waar we naartoe willen op lange termijn en dan zullen we wel zien", stelt hij. Dat Union overloopt van vertrouwen, kan na vijf opeenvolgende overwinningen (over alle competities heen) uiteraard niet ontkend worden.

Oppassen
Wie denkt dat Union tegenstander Braga eventjes vlot een tweede keer opzij zal zetten, kijkt beter uit, waarschuwt Geraerts. "Ik verwacht een felle reactie van Braga tegen ons, na drie nederlagen op rij", is de trainer behoedzaam. "Braga blijft een technisch heel goede ploeg met veel Europese ervaring. Zij willen zich plaatsen voor de volgende ronde. We moeten klaar in ons hoofd zijn."

Hoe dan ook maakt Union de Belgische voetbalfan gelukkig, net zoals Club Brugge dat doet. Beide parcoursen vergelijken hoeft evenwel niet voor Geraerts. "Club gaat zijn weg in de Champions League, wij kijken in de eerste plaats naar onszelf. We zijn wel trots en fier dat wij het goed doen, dat komt ook het Belgische voetbal ten goede", besluit hij wijselijk.