Casillas krijgt kritiek na valse coming-out: Het is teleurstellend

Casillas krijgt kritiek na valse coming-out: "Het is teleurstellend"

10-10-2022 11:00
7

Voormalig Spaans topkeeper Iker Casillas ligt onder vuur na zijn valse coming-out. De ex-doelman van Real Madrid en FC Porto tweette dat hij homo was, maar gaf daarna aan gehackt te zijn.

De 41-jarige ex-doelman liet zondagmiddag heel even iedereen geloven dat hij uit de kast kwam. Carles Puyol, oud-verdediger van FC Barcelona, deed daar vrolijk aan mee. Niet veel later kwam de voormalige topkeeper op zijn stappen terug en beweerde hij gehackt te zijn. Veel mensen trekken dat in twijfel en sparen Casillas niet.

Onder meer Atalanta-speler Martijn De Roon sprak zich uit over de tweet van Casillas. 'Of Casillas nu gehackt is of niet: ik zie te veel berichten die niet kunnen. Het is wachten op de dag dat dit geen nieuws zou zijn, want eigenlijk is dat het probleem hier.'

Tekst gaat door onder de tweets

Josh Cavallo, een 27-jarige speler van Adelaide United die afgelopen jaar bekendmaakte maakte homoseksueel te zijn, is boos op Casillas. 'Het is teleurstellend. Het is een moeilijke reis die elke LGBTQ+’er moet doormaken. Om te zien hoe mijn rolmodellen en legendes van de sport er een lolletje van maken om 'uit de kast te komen', het is ongehoord respectloos.'

Casillas zou de tweet verstuurd hebben om de Spaanse media de mond te snoeren, nu er na zijn breuk met Sara Carbonero regelmatig wordt bericht over zijn liefdesleven.