Martinez schat EK-loting in: Oostenrijk heeft goeie coach, Azerbeidzjan is ver

Martinez schat EK-loting in: "Oostenrijk heeft goeie coach, Azerbeidzjan is ver"

09-10-2022 22:37
13

Het WK in Qatar staat kamerbreed voor de deur, maar tussendoor werd ook al even geloot voor de kwalificatiefase richting het Europees Kampioenschap van 2024 in Duitsland. De Rode Duivels treffen daarin Oostenrijk, Zweden, Azerbeidzjan en Estland. Daar is Roberto Martinez best tevreden mee.

Het is natuurlijk nog maar de vraag of de huidige bondscoach ook na het WK nog voor de groep zal staan, maar áls dat het geval is, mag hij niet klagen over de tegenstand. Bovendien zag Martinez nog een ander voordeel. "Vijf teams in plaats van zes teams in de groep is positief. Zo kunnen we oefenwedstrijden inlassen om jonge spelers in te passen", klinkt het bij Het Nieuwsblad.

Vervolgens gaat Martinez even dieper in op de twee op papier sterkste tegenstanders, Oostenrijk en Zweden. "Oostenrijk heeft een ervaren coach", verwijst hij naar Ralf Rangnick. "Zweden deed het in de Nations League niet zo goed als we allemaal verwachtten." De Scandinaviërs degradeerden zelfs uit Divisie B naar C. Ook rond de zwakkere broertjes had Martinez een woordje uitleg over. "Azerbeidzjan is ver en dat is al een uitdaging op zich. Estland kennen we goed."

Al bij al mag de bondscoach dus best tevreden zijn. Dat ligt niet alleen aan het resultaat van de loting, maar ook aan het kwalificatiesysteem. De eerste twee uit de groep plaatsen zich immers rechtstreeks en zelfs het nummer drie heeft nog een kans, via barrages. Is ons EK-ticket nu al binnen? "Zo eenvoudig is dat niet. Kijk naar Europees kampioen Italië, dat niet op het WK staat", waarschuwt Martinez.

No Poll