Gaat Frutos nieuwe uitdaging aan in JPL? 'Argentijn keert terug naar België'

7 oktober 2022 om 17:11

Bij RSC Anderlecht doet de naam van Nicolás Frutos nog steeds een belletje rinkelen. Ondanks een broos lichaam wordt de Argentijn in het Astridpark door de meesten herinnerd als een gewaardeerde kracht in de spits. Inmiddels is hij het trainerspad opgegaan. Leidt dat Frutos terug naar de Jupiler Pro League?

Eleven Sports pakt vrijdagnamiddag uit met een kort, maar krachtig nieuwtje. Frutos zou aan haar redactie bevestigd hebben dat hij na het lopende MLS-seizoen terugkeert naar ons land. Of dat enkel om familiale redenen is of of er eventueel een jobaanbieding in de lucht hangt, is voorlopig onduidelijk. Feit is dat Hernan Losada, bij wie Frutos de assistentenrol op zich nam bij DC United, na zijn ontslag in Washington al enkele weken opnieuw in ons land vertoeft.

Mogelijk gaan Losada en Frutos straks dus samen een nieuwe uitdaging aan. De tandem was het voorbije anderhalf jaar dus aan de slag bij DC United, maar dat verliep met wisselend succes. In 2021 vielen de resultaten geweldig mee, maar daar kwam dit jaar een ommekeer in. Met slechts één reguliere speeldag over op het programma kan DC United de rode lantaarn niet meer doorgeven in de MLS. Mogelijk zet Frutos in de loop van volgende week dan ook opnieuw voet op Belgische bodem.

In ons land heeft Frutos uiteraard de grootste link met Anderlecht. Niet alleen als speler stond de lange Argentijn er onder contract, hij vervulde er ook de rol van assistent en zelfs eventjes van T1. Dat avontuur kwam evenwel snel ten einde.