Dierckx staat met Westerlo tegenover 'zijn' Club Brugge: Altijd thuiskomen

Dierckx staat met Westerlo tegenover 'zijn' Club Brugge: "Altijd thuiskomen"

07-10-2022 19:17
3

KVC Westerlo staat komend weekend in de competitie tegenover Club Brugge. Een mooie partij voor enkele Kemphanen. Onder andere voor Tuur Dierckx, die het opneemt tegen zijn ex-ploeg.

Naast Dierckx spelen er met Maxim De Cuyper en Thomas Van den Keybus ook twee spelers met een verleden (en mogelijk ook toekomst) bij Club Brugge voor Westerlo. "Maxim en Thomas spelen tegen hun huidige werkgever. Zij zullen op termijn zeker wel terugkeren naar Club Brugge, dus dat maakt het voor hen toch wel nog nét iets specialer", zegt Dierckx bij Het Laatste Nieuws.

Al is voor Dierckx de partij tegen Club Brugge nog altijd een speciale partij. "Voor mij blijft het toch ook nog altijd een beetje thuiskomen. Ik ben als het ware groot geworden in Brugge en ik heb er ook prijzen gepakt. De band met de supporters is ook altijd goed geweest, dus het gaat sowieso wel een fijn weerzien zijn", klinkt het.

Dierckx, die van 2009 tot 2016 uitkwam voor Club Brugge, beseft ook dat het geen makkelijke partij zal worden. "Club Brugge is uiteraard dé ploeg in vorm. Het is een enorm sterk geheel, met zowel veel individueel talent als sterke spelers", aldus Dierckx, die puntengewin toch niet wil opgeven. "Wij kunnen zonder druk spelen. We gaan ervan genieten en wie weet kunnen we Westerlo nog eens op de kaart zetten", besluit hij.