Loon naar werken: Union pakt verdiende overwinning na sensationeel slot

06-10-2022 22:54
47

Union heeft er stevig voor moeten zwoegen, maar is er toch in geslaagd om de drie punten te pakken tegen Braga. Het wist na een zinderend slot een 1-0 nog om te zetten in 1-2 winst.

Met Union en Braga stonden twee ploegen tegenover elkaar die al een zes op zes wisten te pakken in de Europa League. Bij winst kon er dus een uitstekende zaak gedaan worden in de strijd om overwintering.

Dat had Union ook begrepen, dat vol in de aanval ging en flink wat kansen bij elkaar wist te voetballen. Het wist zelfs twee keer te scoren in het eerste half uur, maar zag dat ook twee keer terecht afgekeurd worden. De Portugese tegenstanders leken dan weer niet zo enorm aan voetballen te denken en vooral aan hevige tackles en geniepige trappen.

De spelers van de Portugese ploeg wisten echter toch wat kansen bij elkaar te voetballen, maar de grootste was toch voor Union-aanvaller Boniface. De spits raakte de paal en wist net voor rust niet in doel te besluiten.

Bij Braga begon met een stuk beter aan de tweede helft en dacht men nu wél aan voetballen. En dat zorgde al snel voor een doelpunt. Eerst kon Moris bij de eerste kans nog redden, enkele minuten later stond het toch 1-0 na een doelpunt van Abel Ruiz. Net daarna had Bart Nieuwkoop opnieuw een enorme kans op de gelijkmaker. Hij slaagde er niet in om daarvoor te zorgen. Ook net voor de rust kreeg hij een kans. Ook nu scoorde hij niet.

Union bleef de kansen maar bij elkaar voetballen en verdiende een doelpunt, en eigenlijk meer, maar kon de netten maar niet doen trillen. Ook Braga kreeg een uitstekende mogelijkheid. Moris wist men een knappe redding Union toch nog in de wedstrijd te houden.

Het waren toch de Brusselaars die bleven zoeken en voor de verschillende aanvalsgolven zorgden. Bij Braga werd de bus geparkeerd en gehoopt op een counter. Kans na kans voor Union, al leek dat doelpunt er maar niet te gaan komen. Tot in minuut 86. Na een slimme pass van Adingra kwam de bal tot bij Nilsson, die dan toch de verdiende 1-1 wist te scoren. Bleef het daarbij? Niet dus. Union hoopte vooral dat punt te houden, maar wist in de allerlaatste minuut dan toch nog te scoren. Met een gelukje kwam de bal tot bij Nilsson, die met zijn tweede van de avond de Brusselaars naar de overwinning schoot.