Zo vader, zo zoon! Na 8.183 dagen weer een Stassin bij de A-ploeg van Anderlecht

Zo vader, zo zoon! Na 8.183 dagen weer een Stassin bij de A-ploeg van Anderlecht

06-10-2022 18:51 Laatste update: 18:43

Voor de 17-jarige Lucas Stassin is het donderdag een mooie dag. De youngster zit namelijk voor de eerste keer in de selectie van de hoofdmacht van RSC Anderlecht. Hij treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader Stéphane Stassin.

Stéphane Stassin was ook een jeugdproduct van Anderlecht. In 1986 kwam hij in de jeugdrangen van Anderlecht terecht. Tien jaar later debuteerde de verdediger voor de A-ploeg van Anderlecht. Johan Boskamp liet vader Stassin debuteren. De jaren nadien maakte Stassin deel uit van de A-kern, maar de grote doorbraak kwam er niet.

Vader Stassin in actie voor RSC Anderlecht. 

In het seizoen 1999 – 2000 zat Stassin voor de laatste jaar in de A-kern van Anderlecht. Dat seizoen haalde hij amper de selectie, maar op de slotspeeldag tegen Charleroi kreeg hij op een halfuur van het einde een mooi afscheidscadeau bij paars-wit. Stassin verving op 11 mei 2000 Bertrand Crasson. Nadien trok Stassin richting het de toenmalige Duitse tweedeklasser Borussia Mönchengladbach. Later keerde hij als jeugdtrainer terug naar Anderlecht. 

Zo vader, zo zoon
Stassin junior zag pas het levenslicht op 29 november 2004. Net zoals zijn vader begon hij met voetballen bij Stade Brainois en kwam hij al snel bij de jeugdwerking van Anderlecht terecht. Sinds 2014 is Lucas Stassin een kind van Neerpede. In juni van vorig jaar tekende hij bij Anderlecht zijn eerste profcontract. De voorbije weken maakte de aanvaller indruk bij RSCA Futures. Nu krijgt hij 8.183 dagen na het laatste optreden van zijn vader de eerste keer de kans om te proeven van de A-ploeg. Tegen West Ham begint Lucas Stassin op de bank.