Martinez ziet nieuw 'specifiek profiel' in de JPL, Charleroi-man mag dromen

Martinez ziet nieuw 'specifiek profiel' in de JPL, Charleroi-man mag dromen

07-10-2022 16:00
17

Onder Roberto Martinez kregen toch enkele jongens uit onze competitie de kans om zich te tonen bij de Rode Duivels. Nu mag nog één extra speler dromen van de nationale ploeg: Ken Nkuba van Sporting Charleroi.

De nu twintigjarige flankspeler heeft zich helemaal doorgezet bij Charleroi en zich ook in de kijker gespeeld van bondscoach Martinez. "Ik denk dat Ken een heel specifiek profiel heeft", klinkt het in een gesprek met RTBF.

"We hebben zijn vooruitgang in de afgelopen twaalf maanden enorm gewaardeerd. Sinds de komst van de nieuwe coach in Charleroi moet hij zich aanpassen aan deze nieuwe rol als vleugelspeler en sommige aanvallende spelers kunnen dat niet. Maar ik denk dat het fantastisch doet en zijn defensieve taken goed aanpakt", geeft de bondscoach aan.

Rode Duivels
Volgens Martinez is het dan ook duidelijk dat Nkuba in de toekomst wel een Rode Duivel kan worden. "Ik denk dat hij een geweldige toekomst heeft bij de Rode Duivels want Nkuka kan op beide flanken uit de voeten. Hij is aanvallend start, maar trekt ook defensief zijn streng. Dergelijke profielen zijn gewild in het voetbal", klinkt het.

De nu twintigjarige Nkubaheeft nog een contract tot medio 2026 bij Charleroi, waar hij dit seizoen tien keer voor uitkwam. Daarin was hij goed voor één doelpunt en vier assists.