UPDATE: 'Mensaap-reactie over Lamkel Zé levert Vlaams Belang-raadslid ontslag op'

UPDATE: 'Mensaap-reactie over Lamkel Zé levert Vlaams Belang-raadslid ontslag op'

05-10-2022 13:10 Laatste update: 19:41
35

Werner de Gres noemde Kortrijk-speler Didier Lamkel Zé 'mensaap' en dat leidde tot zijn ontslag bij Atlas Copca, zo meldde Gazet van Antwerpen. De Gres werd eerder al op non-actief gezet door Vlaams Belang waar hij raadslid was.

De werkgever van de Gres, Atlas Copco, had hem al eerder een schriftelijke waarschuwing gegeven voor zijn racistische uitlatingen. Nu heeft het bedrijf de samenwerking met de Gres stopgezet.

Nadat Lamkel Zé er tijdens KV Kortrijk - Antwerp een Lamkel Ze-show van maakte en daarna de Antwerp-aanhang een "F*ck you" bezorgde via sociale media, had de Gres daarop gereageerd via Facebook. De man in kwestie heeft zijn spijt al betuigd over zijn 'mensaap'-uitlating. “Het is in een opwelling gebeurd, ik ben géén racist”, had de Gres gezegd.

Update: "Atlas Copco heeft beslist om de professionele samenwerking met de heer De Gres te beëindigen. Dit naar aanleiding van racistische uitlatingen op sociale media, waarvoor onze werknemer reeds eerder een schriftelijke waarschuwing kreeg. Bij Atlas Copco in Wilrijk werken meer dan 50 verschillende nationaliteiten. We streven naar een diverse en inclusieve werkomgeving en vragen onze medewerkers een constructieve samenwerking aan te gaan. Racisme kent geen plaats binnen ons bedrijf", laat Atlas Copco weten aan VoetbalPrimeur.be.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie