'Oekraïne kan gastland worden voor WK 2030: Spanje en Portugal accepteren aanbod'

'Oekraïne kan gastland worden voor WK 2030: Spanje en Portugal accepteren aanbod'

04-10-2022 09:15
6

Oekraïne heeft een aanvraag gedaan bij Spanje en Portugal om in 2030 samen het WK voetbal te organiseren. Beide Zuid-Europese landen zijn kandidaat om samen dat WK te organiseren en hebben het aanbod van Oekraïne geaccepteerd.

Portugal en Spanje dienden al eerder hun wens in als kandidaatgastland voor het wereldkampioenschap van 2030. Daar is dinsdag Oekraïne dus bijgekomen. Door verschillende Portugese media wordt gemeld dat het idee achter het bid is, dat voetbal kan bijdragen aan hoop en vrede wereldwijd. De officiële bevestiging van de hernieuwde samenwerking zal snel volgen. In de eerste opzet zal het land van president Volodymyr Zelensky vooral landen verwelkomen voor de groepswedstrijden van het eindtoernooi in 2030.

Voor het WK over acht jaar zijn nog meer combinaties van landen die kans maken om het tornooi te organiseren. Zo hebben Argentinië, Uruguay, Panama en Chili een gezamenlijk bid opgezet en ook Egypte, Griekenland en Saoedi-Arabië willen het eindtoernooi organiseren. De redenen dat landen de organisatie van een WK willen binnenhalen zijn uiteenlopend. Zo krijg je meer toerisme voor de speelsteden van het WK en zijn mensen vaak gelukkiger als er een WK of EK in hun land is georganiseerd. Eerder gaf de voorzitter van de UEFA al aan dat zijn voorkeur voor het toernooi in 2030 uit gaat naar het bid van Spanje en Portugal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie