Boateng bijt van zich af: 'Hebben voor het WK weer tachtig miljoen bondscoaches'

Boateng bijt van zich af: 'Hebben voor het WK weer tachtig miljoen bondscoaches'

28-09-2022 21:11 Laatste update: 21:18
2

De Rode Duivels reizen straks met twijfels naar Qatar af, maar ook andere naties hebben het lastig. Zo heeft Jérôme Boateng zich uitgelaten over het negatieve sentiment rondom de Duitse nationale ploeg. De Olympique Lyon-verdediger vindt het onnodig dat Die Mannschaft in eigen land zoveel kritiek krijgt.

Duitsland won slechts één van de laatste zeven interlands. De afgelopen interlandperiode werd er gelijkgespeeld tegen Engeland (3-3) en verloren van Hongarije (0-1). Het leidt tot hevige kritiek op de ploeg van Hansi Flick. 'We hebben kort voor het WK weer tachtig miljoen bondscoaches', schrijft Boateng in een Instagram Story.

Boateng, die in 2018 zijn laatste interland speelde, is ervan overtuigd dat Duitsland met de 'sterke ploeg' van iedereen kan winnen en wereldkampioen kan worden. 'Kunnen we niet beter op een positieve manier het WK benaderen, in plaats van kritisch te zijn op het team en voor onrust te zorgen?', vraagt de verdediger zich af. 'Laten we positief blijven en samen de ploeg steunen. Na het WK kun je weer je kritiek uiten.'

In tegenstelling tot Oranje, speelt Duitsland nog een interland voor de start van het WK. Op 16 november speelt Die Mannschaft een oefenduel tegen Oman. In Qatar treft Duitsland Spanje, Costa Rica en Japan.