Robben: 'Misschien ben ik over vijf jaar wel manager bij een supermarkt'

Robben: 'Misschien ben ik over vijf jaar wel manager bij een supermarkt'

26-09-2022 16:26
8

Arjen Robben weet nog niet wat de toekomst voor hem in petto heeft. Het is op dit moment vooral een kwestie van mogen, en niet meer moeten. Wel houdt de 96-voudig international de optie open om in het voetbal actief te blijven.

Robben sport veel en brengt veel tijd door met zijn gezin. "Mijn vrouw werkt twee dagen in de week, dus ik moet twee dagen huisman zijn", vertelt de kersverse bondsridder van de KNVB in De Telegraaf. Daarnaast is hij trainer van Be Quick O15 uit Groningen, waar zijn oudste zoon in speelt. "Het is leuk om op deze manier met het spelletje bezig te zijn."

Of hij zich verder wil ontwikkelen als trainer weet Robben nog niet. "Ik ga uiteindelijk wel weer iets doen. Ik ga niet, tot ik er niet meer ben, helemaal niks doen. Maar voor nu haal ik hier plezier uit en vind ik het genoeg. Ik ga niet de ambitie uitspreken: over vijf jaar zie je me terug als hoofdtrainer of als technisch directeur. Misschien ben ik dan wel manager bij een supermarkt."

'Goede, grote trainer'
Dat laatste hoopt Robin van Persie niet: als het aan de topscorer aller tijden van Oranje, gaat Robben net als hijzelf aan de slag als trainer. "Ik verwacht dat hij vroeg of laat deze stap zal zetten. Ik zie in Arjen wel een goede, grote trainer. Op basis van hoe hij de sport beleeft, ik denk dat hij echt een voorbeeld is. Arjen kan zijn boodschap ook goed overbrengen, want hij is ook verbaal sterk."