Degryse nog niet helemaal overtuigd van Debast: Het is toch gevaarlijk

Degryse nog niet helemaal overtuigd van Debast: "Het is toch gevaarlijk"

25 september - 23:15
33

Bij de Rode Duivels kregen we zondag opnieuw een Zeno Debast te zien, die de voorkeur kreeg op onder andere Brandon Mechele en Wout Faes. Hij lijkt daarmee al zeker van een plekje in de WK-selectie en misschien zelfs een basisplek. Maar Marc Degryse is toch niet helemaal overtuigd.

De analist oordeelt dat het mogelijk toch nog iets te vroeg is om al te rekenen op Debast. "Je moet je je afvragen of de Rode Duivels het zich wel kunnen permitteren om met een onervaren Debast naar het WK te gaan", klinkt het bij VTM.

Debast lijkt de strijd van Dendoncker gewonnen te hebben. "Of ik Debast verkies boven Dendoncker? Dat moet je de komende twee maanden bekijken. Als Dendoncker amper nog speelt moet je het misschien wel proberen met Debast", klinkt het nog.

Maar Degryse is ook duidelijk: Debast moet nog heel wat leren en is mogelijk nog niet klaar om ook al een vaste basispion te zijn. "Debast moet sowieso nog wat spieren gaan kweken. Hij is amper achttien, het is toch gevaarlijk om toch al helemaal op hem te gaan rekenen op het WK", besluit Degryse.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie