Chadli over zijn periode bij Tottenham: “Coach rekende niet meer op me”

Chadli over zijn periode bij Tottenham: “Coach rekende niet meer op me”

25-09-2022 18:42 Laatste update: 18:48

Nacer Chadli zit momenteel in het laatste deel van zijn carrière. Een ideaal moment voor de Rode Duivel om terug te blikken op een aantal periodes die zijn carrière zoveel kleur gaven.

De vleugelspeler speelt momenteel terug in België bij KVC Westerlo. Een flinke stap voor de Rode Duivel nadat hij toch al een hele tijd ver van huis speelde, met uitzondering van RSC Anderlecht natuurlijk. 

Zijn beste jaren beleefde hij ongetwijfeld bij Tottenham Hotspur. In een interview met Het Laatste Nieuws blikt hij terug op die periode en dan vooral wat er een einde aan heeft gemaakt. Chadli heeft onthuld dat hij de club uiteindelijk heeft verlaten nadat Mauricio Pochettino hem duidelijk had gemaakt dat hij niet langer deel uitmaakte van zijn plannen.

Chadli verhuisde uiteindelijk in augustus 2016 naar West Bromwich Albion, nadat hij niet was opgenomen in de wedstrijdselectie voor de eerste wedstrijden van Tottenham in de campagne 2016/17.

"En toch heb ik nergens spijt van", klinkt het bij Chadli. "Ik verliet Tottenham omdat ik meer wilde spelen dat lukte daar uiteindelijk niet. De coach rekende niet meer op me”, legt de Rode Duivel uit. "Dat eerste jaar bij West Brom was super, maar in mijn tweede seizoen was ik bijna constant geblesseerd en zijn we gedegradeerd. Die blessures hebben me niet geholpen."