'FIFA-virus' zorgt voor problemen bij Barcelona, Xavi moet puzzelen

'FIFA-virus' zorgt voor problemen bij Barcelona, Xavi moet puzzelen

24-09-2022 16:50
1

FC Barcelona heeft tijdens de interlandperiode een flinke domper te verwerken gekregen. Het 'FIFA-virus' zorgt ervoor dat de Catalanen al vier geblesseerde spelers terug krijgen van de nationale ploegen.

Het FIFA-virus - blessures die worden opgelopen bij de nationale ploeg - heeft flink zijn intrede gedaan bij Barcelona. Memphis Depay en Frenkie de Jong zijn bij het Nederlands elftal afgehaakt met hamstringblessures. ZOnduidelijk is nog hoe lang het Oranje-duo aan de kant staat. Tegen de Rode Duivels spelen ze sowieso niet. Jules Koundé en Ronald Araújo vormen de andere zorgenkindjes voor Barcelona.

Via de officiële kanalen meldt de club dat het tweetal voorlopig aan de kant staat. Koundé moest tegen Oostenrijk met een spierblessure van het veld. Barcelona maakt niet bekend hoe lang de Fransman uit de roulatie is, al wordt verwacht dat diens herstel minimaal een maand in beslag neemt. Araújo raakte tijdens het oefenduel met Iran binnen een minuut geblesseerd. Mogelijk moet de Uruguayaan onder het mes. Naar verluidt is Araújo zeker zes weken niet inzetbaar.