Van Damme gaat voluit voor de promotie: Daar twijfel ik niet aan

Van Damme gaat voluit voor de promotie: "Daar twijfel ik niet aan"

23-09-2022 12:16
1

Joachim Van Damme (31) speelt dit seizoen weer bij SK Beveren na een mislukt avontuur bij Standard. De middenvelder gaat voluit voor de promotie en gelooft dat zijn ploeg een belangrijke kanshebber is. 

"We hebben de kwaliteiten om mee te doen, daar twijfel ik niet aan", vertelt Van Damme bij Het Laatste Nieuws. "We hebben al vijf weken niet verloren, maar we moeten vooral efficiënter omspringen met onze kansen. Het belangrijkste is dat we die kansen creëren. Op een gegeven moment gaan die binnen, daar ben ik zeker van."

Van Damme vindt dat de ploeg alvast stevig gegroeid is. "Ik ben en ik blijf supporter van Beveren, dus ik heb vorig jaar ook alle wedstrijden bekeken. Toen was het qua spelbeeld meer op en neer, nu merk ik dat we meer de baas zijn. De ploeg is nu meer complementair samengesteld. Voor de promotie zijn er nog geen uitgesproken kandidaten, maar ik denk dat Lierse samen met ons het meest stabiel is."

Komend weekend is er geen competitievoetbal in 1B, maar SK Beveren speelt wel in de Croky Cup. Het gaat op bezoek bij Wezet uit Eerste Nationale.