Bondscoach Wales gelooft: “Bale maakt kans om te starten tegen Rode Duivels”

Bondscoach Wales gelooft: “Bale maakt kans om te starten tegen Rode Duivels”

21-09-2022 17:57 Laatste update: 17:57

De Rode Duivels spelen donderdagavond hun duel tegen Wales in de Nations League. De grote naam van de nationale ploeg van Wales is uiteraard Gareth Bale. De vleugelspeler speelt ondertussen in de MLS en zou niet zeker zijn van minuten tegen België. 

Bale zou nu wel al zeker meereizen met de nationale ploeg naar België. Zekerheid heeft hij allerminst op speelminuten. De 33-jarige winger speelde slechts twee keer voor zijn nieuwe club Los Angeles FC, geen enkele keer mocht hij de wedstrijd uitzien. Maandag speelde hij nog in de MLS, enkele dagen later moet hij reizen naar België met de nationale ploeg. 

De bondscoach van Wales heeft er wel hoop in. “Je zag niet dat hij net van een vliegtuig uit de Verenigde Staten was gestapt”, vertelde bondscoach Rob Page. “Hij zag er zo fris uit.”, klonk het zelf. Volgens de bondscoach kon Bale meteen de klik maken na zijn wedstrijd met LA FC. Hij gaat zelf verder en gelooft in een basisplek voor de voormalige ster van Real Madrid. “Hij maakt zeker kans om te starten tegen België, maar met het WK in het achterhoofd willen we ook geen risico’s nemen.”

Daar is de sterspeler zelf ook mee bezig, dat WK in Qatar. Wales speelt voor het eerst sinds 1958 en nog maar voor de tweede keer een WK-eindronde. “Het klopt dat ik dit seizoen nog geen 90 minuten gespeeld heb”, aldus Bale zelf. “Ik ben nog aan het opbouwen, natuurlijk wil elke voetballer altijd spelen, maar je moet slim zijn en opbouwen richting het belangrijkste deel van het seizoen.”