Vandenbempt na nederlaag van KAA Gent: Dat heeft ook te maken met kwaliteit

Vandenbempt na nederlaag van KAA Gent: "Dat heeft ook te maken met kwaliteit"

19-09-2022 11:35 Laatste update: 11:41
14

Op speeldag 9 in de Jupiler Pro League wist KRC Genk in extremis nog de drie punten thuis te houden tegen KAA Gent. Commentator en analist Peter Vandenbempt scheen bij Sporza zijn licht over dat duel.

"Voor mij was Genk toch de ploeg die mocht winnen", zo schreef Vandenbempt Genk een verdiende zege toe. "Doelman Davy Roef van AA Gent heeft toch vier goede reddingen nodig gehad, zijn collega aan de overkant geen enkele." Vandenbempt voegde eraan toe dat hij Genk na rust met meer drang naar voor beter vond dan de Buffalo's.

Volgens Vandenbempt had Gent ook een resultaat kunnen halen in Limburg als het beter had geprofiteerd van enkele Genkse fouten. "Gent slaagde er ook langer dan andere ploeg in om Genk uit zijn soepele spel te houden." De analist wees ook nog op de frustrerende flow waarin Gent zich bevindt. "Voor de zoveelste keer heeft het haar kansen niet gegrepen en aan het eind van de dag heeft dat ook te maken met kwaliteit", aldus Vandenbempt.

KAA Gent staat na negen speeldagen zevende met veertien punten. KRC Genk telt acht punten meer dan Gent en staat tweede. De Limburgers staan vijf punten achter op leider Antwerp.