Westerlo wint in Charleroi na snelle start en bizar slot

17-09-2022 22:37
6

KVC Westerlo heeft er sinds zaterdag opnieuw drie punten bij. Tegen Charleroi gaven de Kemphanen een snelle 0-2 voorsprong uit handen, maar scoorden vlak voor tijd alsnog de 2-3.

Na de 2-1 zege tegen RSC Anderlecht wilde Westerlo bevestigen tegen Charleroi. De start van de bezoekers was quasi perfect. Dat kwam mede doordat een foutje van Reynolds aan de kant niet werd afgestraft en de Amerikaan na drie minuten zelf aan de andere kant de netten deed trillen. De Cuyper - die ook al sterk speelde tegen Anderlecht - lag aan de basis van de openingstreffer. De Cuyper zelf tekende voor de 0-2 nadat hij goed van achteren mee ten aanval trok.

Koffi moest zich dus in de eerste tien minuten twee keer omdraaien, maar moest daarna niet meer ingrijpen. Westerlo was tevreden met de dubbele voorsprong en liet Charleroi komen. Mbenza bracht na 36 minuten de spanning terug in de partij. Na de 1-2 veranderde het spelbeeld niet. Charleroi kreeg de bal en Westerlo liet zijn tegenstander maar komen.

Westerlo leek in zijn plannetje te slagen. Charleroi vond de weg naar het doel maar niet. Toen bijna iedereen in het Zwarte Land de hoop had opgegeven, kwam de 2-2 toch nog op het bord. Het was zowaar Badji die scoorde. Ondanks de late gelijkmaker deelden de twee ploegen de punten niet. Eén minuut na het doelpunt van Charleroi bezorgde Vaesen Westerlo alsnog zijn eerste uitzege van het seizoen.