Van Bommel tevreden: “Had het als trainer gewoon sneller willen beslist hebben

Van Bommel tevreden: “Had het als trainer gewoon sneller willen beslist hebben"

17-09-2022 10:37
8

27 op 27 voor Royal Antwerp FC! Mark van Bommel kan met een perfecte score de interlandbreak aanvangen. Vrijdag won The Great Old met 2-1 van Seraing. Een verdiende zege, die uiteindelijk vlotter tot stand had kunnen komen. Dat besefte ook de Nederlandse trainer.

Op de Bosuil kwam Seraing 43 minuten niet in het stuk voor. Het balbezit was meer dan ruim in het voordeel van Antwerp en een verdiende 2-0 stand stond al na twintig minuten op het bord. Daarna kreeg Antwerp nog voldoende kansen om verder uit te lopen. Dat deed het niet en Seraing prikte vlak voor de rust tegen. "De eerste helft, tot aan de tegengoal, is misschien een van onze beste helften tot nu toe”, noteerde Sporza uit de mond van Van Bommel.

Na de 2-1 veranderde het spelbeeld. Het was duidelijk dat Antwerp over meer kwaliteit beschikte dan Seraing, maar de bezoekers maakten er na de aansluitingstreffer wel een match van. Dat zag ook de trainer van Antwerp gebeuren. "Daarna is het zoals zo vaak dit seizoen: de jongens kunnen vechten. Dat is wel een kwaliteit van dit elftal, maar ik had het als trainer gewoon sneller willen beslist hebben. Je moet 3-1 maken."

Antwerp raakte niet in de groepsfase van de Conference League, maar is in België nog altijd ongeslagen. Sterker nog, Antwerp won liefst negen keer op rij in de Jupiler Pro League. "De reeks van overwinningen leeft wel in de kleedkamer. Als je negen keer op rij wint, dat is niet normaal", aldus Van Bommel.