Wagen van Conceiçao beschadigd na afgang tegen Club Brugge, Porto reageert scherp

Wagen van Conceiçao beschadigd na afgang tegen Club Brugge, Porto reageert scherp

14-09-2022 14:54
13

De 0-4-pandoering van FC Porto tegen Club Brugge heeft nog een jammerlijk staartje gekregen voor Sergio Conceiçao. Bij het verlaten van het Drakenstadion werd zijn wagen aangevallen door enkele hooligans. Dat leidde tot veel schade en een traumatische ervaring voor zijn vrouw en kinderen. Porto veroordeelt het geweld streng.

De Portugese kranten pakten woensdagvoormiddag al groot uit met het nieuws en inmiddels heeft de club het zelf ook bevestigd. Na afloop van de pijnlijke nederlaag tegen Club werd Conceiçao het slachtoffer van geweld en vandalisme. Toen zijn auto de parking van het stadion afreed, gooiden enkele heethoofden met stenen. Meerdere ramen zijn daardoor gebarsten.

Niet alleen Conceiçao zelf, maar ook zijn vrouw en kinderen zaten op dat moment in het voertuig. Zij kregen de daver op het lijf, al bleef fysiek leed hen gelukkig gespaard. Intussen heeft Porto een persbericht de wereld ingestuurd. Daarin keurt de club het geweld volledig af en roept het de daders op om zichzelf aan te geven bij de politie. Die is momenteel volop aan een onderzoek bezig.