Nieuwe datum voor Arsenal - PSV, ook gevolgen voor De Bruyne en co

Nieuwe datum voor Arsenal - PSV, ook gevolgen voor De Bruyne en co

14-09-2022 22:15

Het afgelaste Europa League-duel tussen Arsenal en PSV zal worden ingehaald op 20 oktober, zo meldt de UEFA. Het duel stond oorspronkelijk voor donderdag op het programma, maar kan dan niet doorgaan vanwege een tekort aan mankracht bij de politie.

Dat heeft alles te maken met het overlijden van koningin Elizabeth II. Afgelopen weekend werden ook alle duels in de Premier League al uitgesteld. Door de volle speelkalender was het voor de UEFA een flinke klus om een nieuwe datum te vinden voor Arsenal - PSV, maar de Eindhovenaren treden nu dus op 20 oktober aan tegen de Engelse koploper.

Twee dagen later moet PSV alweer aan de bak. Dan staat het uitduel met FC Groningen op het programma, al is de kans groot dat die Eredivisie-wedstrijd nu een dag verplaatst wordt. De afgelasting van deze week betekent voor trainer Ruud van Nistelrooij dat de blik volledig gericht kan worden op komend weekend. Dan is Feyenoord de tegenstander in het Philips Stadion.

Wat met Arsenal - Manchester City?
The Gunners zouden in de week van 20 oktober Kevin De Bruyne en co treffen. Die wedstrijd maakt nu plaats zodat het Europa League-duel plaats kan vinden. Wanneer Arsenal - Manchester City zal worden ingehaald, is nog niet duidelijk.