OFFICIEEL: Diego Costa (33) heeft Premier League-terugkeer alsnog te pakken

OFFICIEEL: Diego Costa (33) heeft Premier League-terugkeer alsnog te pakken

12-09-2022 14:25

Wolverhampton Wanderers heeft de komst van Diego Costa bevestigd. De 33-jarige spits heeft alsnog een werkvergunning gekregen. Eerder gaf Dimitri De Condé al aan dat de aanvaller zelfs werd aangeboden bij KRC Genk.

Een deal leek eerder nog af te ketsen, omdat hij niet in aanmerking kwam voor een werkvergunning. Wolves tekende echter met succes beroep aan tegen dat besluit. Daardoor keert Costa nu terug in de Premier League, waarin hij tussen 2014 en 2017 al voor Chelsea uitkwam.

Costa was transfervrij sinds zijn vertrek bij Atlético Mineiro in januari, waardoor hij ook na de deadline nog kon worden vastgelegd. De 24-voudig Spaans international, die in Brazilië opgroeide, is bij Wolverhampton de vervanger van Sasa Kalajdzic. De Oostenrijker kwam deze zomer voor achttien miljoen euro over van VfB Stuttgart, maar liep in zijn debuutwedstrijd tegen Southampton een zware kruisbandblessure op.

In het Molineux Stadium tekent Costa een contract voor één seizoen. "Wij zijn enorm blij dat we Diego Costa kunnen verwelkomen bij Wolves en dat hij terugkeert in de Premier League. Hij is een serial winner met een schat aan ervaring op het hoogste niveau. Diego zal iets unieks brengen in onze kleedkamer en op het veld, en we kijken uit naar zijn impact dit seizoen", zegt voorzitter Jeff Shi.