'Juventus woedend na VAR-blunder in blessuretijd, goal Milik onterecht afgekeurd'

'Juventus woedend na VAR-blunder in blessuretijd, goal Milik onterecht afgekeurd'

12-09-2022 13:39
8

Tijdens het duel tussen Juventus en Salernitana is er zondag veel ophef ontstaan vanwege een ogenschijnlijke blunder van de VAR. Een treffer van Arkadiusz Milik werd in de 95ste minuut afgekeurd wegens buitenspel, maar de videoscheidsrechter lijkt een speler over het hoofd te hebben gezien bij het trekken van de lijnen. 

Juventus stond na negentig minuten 2-1 achter tegen Salernitana, maar Leonardo Bonucci maakte in de 93ste minuut nog gelijk. Twee minuten later leek de comeback van de Oude Dame compleet, maar werd de goal van Milik afgekeurd wegens buitenspel. Na het trekken van de lijnen werd duidelijk dat de VAR Antonio Candreva was vergeten te betrekken in het spel, die aan de zijkant ruim een halve meter achter de laatste aanvaller stond. Na de afgekeurde treffer ontstond er een opstootje tussen beide ploegen en ontving Milik bovendien zijn tweede gele kaart wegens het uittrekken van zijn shirt.

Sky Italia deed na het moment het nodige meetwerk en toonde aan dat Candreva 52 centimeter achter Milik stond tijdens het moment van buitenspel. Juve liep door de arbitrale dwaling twee dure punten mis en is op een teleurstellende tiende plaats terug te vinden in de Serie A. De club verloor nog niet, maar speelde liefst vier van de eerste zes duels gelijk. 

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="nl" dir="ltr">❌ Doelpunt afgekeurd wegens buitenspel <br>🟥 Drie rode kaarten<br><br>Het einde van deze wedstrijd had alles! 😱 <a href="https://twitter.com/hashtag/JuventusSalernitana?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#JuventusSalernitana</a> <a href="https://t.co/yjomimz5ja">pic.twitter.com/yjomimz5ja</a></p>&mdash; Eleven Sports (NL) (@ElevenSportsBEn) <a href="https://twitter.com/ElevenSportsBEn/status/1569072122240049158?ref_src=twsrc%5Etfw">September 11, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>