Struijk zet Rode Duivels definitief opzij: Als ik erbij zit, kies ik voor Oranje

Struijk zet Rode Duivels definitief opzij: "Als ik erbij zit, kies ik voor Oranje"

11-09-2022 22:41
18

Pascal Struijk heeft gekozen voor een interlandcarrière bij Nederland. De 23-jarige verdediger van Leeds United zit voor het eerst bij de voorselectie van het Nederlands elftal, al beschikt hij ook over een Belgisch paspoort.

Struijk beleeft een goede seizoensstart bij Leeds en dat is ook Louis van Gaal niet onopgemerkt gebleven. Een definitieve keuze tussen Nederland en België heeft hij vooralsnog niet gemaakt. Maar: "Als ik word gekozen, kies ik voor Oranje", onthult hij in het ESPN-programma De Voetbalkantine. "Het betekent heel veel voor me. Het is de eerste keer dat ik überhaupt bij de voorselectie zit. Ik werd na de training opgewacht door de media-manager en die vertelde me het nieuws."

"Mijn telefoon stond vol met berichten en toen voelde ik me als een klein kind", vervolgt Struijk. "Het is heel mooi om mee te maken en nu maar hopen dat ik bij de definitieve selectie zit zo. Als ik bij die selectie zit, kies ik ook voor Nederland. Dat is mijn eerste keuze." 

Struijk heeft een Nederlandse vader en een Indonesische moeder. Hij werd geboren in België, waardoor een interlandloopbaan bij de Rode Duivels tot de mogelijkheden behoort. Ons land zocht ook toenadering, maar er ontstond een probleem met zijn paspoort. "Dat is nu wel van de baan. Ik wist toen nog niet zo goed wat ik wilde doen. Toen heb ik alles overwogen, maar Nederland is mijn eerste keuze."