Wedstrijd Barcelona stilgelegd: Doelman sprint naar binnen voor defibrillator

10-09-2022 21:18 Laatste update: 22:41
1

De wedstrijd tussen Cádiz CF en FC Barcelona is in de slotfase stilgelegd vanwege een medisch noodgeval op de tribune. Een supporter raakte onwel en moest worden gereanimeerd. Cádiz-keeper Jeremías Conan (foto) schoot te hulp door snel een AED af te leveren.

Ergens in de slotfase ging het mis op de tribune. Een supporter (het zou gaan om een vrouw) moest worden behandeld nadat ze onwel was geraakt. Dat gebeurde rond de 83e minuut.

De wedstrijd werd door de scheidsrechter stilgelegd en na ruim een kwartier spelen werden beide aanvoerders verzocht om hun spelers mee naar binnen te nemen. Het is onduidelijk hoe het met de persoon is en of er zaterdag nog wel verder gespeeld gaat worden, al is dat laatste van ondergeschikt belang.

Spelers van beide teams zochten de kleedkamer op bij een 0-2 voorsprong voor Barcelona. Frenkie de Jong en Robert Lewandowski waren na de rust verantwoordelijk voor de doelpunten.